VIP

13 November 2011

~ JOM GELAK2~ < NENEK PELUPA >

NENEK PELUPA
     SEORANG NENEK YANG TINGGAL DI RUMAH 2 TINGKAT SEDANG ASYIK MEGEMAS BILIK DI TINGKAT ATAS.KETIKA ITU DIA TERINGAT UNTUK MENGAMBIL PENYAPU SAMPAH DI TINGKAT BAWAH UNTUK DIGUNAKAN BAGI MENYIAPKAN TUGAS MENGEMAS YANG SEDANG DILAKUKAN.LALU SI NENEK PUN MENUJU KE TANGGA UNTUK TURUN KE TINGKAT BAWAH.
     KETIKA SI NENEK SEDANG MENURUNI TANGGA,SEEKOR KUCING DENGAN TIBA2 MELINTAS DENGAN CEPAT DI HADAPAN NENEK MENYEBABKAN NENEK TERPERANJAT.SI NENEK TADI TERPINGA2 DAN MENGGARU KEPALA KERANA TELAH TERLUPA APAKAH BARANG YANG HENDAK DI AMBIL DI TINGKAT BAWAH TADI.
     SETELAH BERFIKIR BEBERAPA SEKETIKA,SI NENEK MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK DUDUK SEBENTAR DI TENGAH ANAK TANGGA SAMBIL MENGINGATI APAKAH BARANG YANG HENDAK DI AMBILNYA TADI DI TINGKAT BAWAH.
     SETELAH 15 MINIT BERLALU,SI NENEK GAGAL UNTUK MENGINGATINYA,SI NENEK MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK MENERUSKAN AKTIVITINYA.LALU NENEK BERDIRI.KETIKA ITU SI NENEK BERFIKIR LAGI...."EH TADI AKU NAK NAIK KE NAK TURUN?".....SEKALI LAGI NENEK TERLUPA......................................


No comments:

Post a Comment