VIP

15 December 2011

~ LANGSING TANPA GUNA WANG ~

UNTUK MENDAPATKAN BENTUK BADAN YANG DIIDAMKAN TIDAK SEMESTINYA PERLU MENGELUARKAN WANG.BANYAK PERKARA YANG U ALL BOLEH LAKUKAN TANPA MENGELUARKAN SESEN PUN BERBANDING U ALL KE GYM ATAU PUSAT KESIHATAN YANG PERLU DI BAYAR BERATUS-RATUS RM....PE KATE U ALL CUBA DAHULU CARA2 NIE......

MENGAYUH BASIKAL.
PERUNTUKKAN HUJUNG MINGGU ATAU WAKTU SELEPAS KERJA SEBAGAI MASA UNTUK MENGAYUH.JIKA U ALL MELAKUKAN AKTIVITI BERBASIKAL SELAMA 45 MINIT,KALORI AKAN TERBAKAR SEBANYAK 510.KAYUHAN KAKI YANG TERUS MENERUS AKAN MEMBENTUK OTOT-OTOT......
SERTAI AKTIVITI LASAK.
MENDAKI GUNUNG,MERENTAS DESA,MEMANJAT DINDING DAN SEBAGAINYA.UNTUK KESAN LEBIH BAIL,LAKUKAN AKTIVITI INI DENGAN KERAP.U ALL DAPAT MEMANTAPKAN TUBUH BADAN DAN MENGEKALKAN KECANTIKKAN.
LAKUKAN KERJA-KERJA RUMAH.
JANGAN BERGANTUNG PADA KHIDMAT PEMBANTU RUMAH SEMATA-MATA.U ALL BOLEH MENCUCI PINGGAN,MENYAPU SAMPAH,MENGEMOP LANTAI DAN SEBAGAINYA.TIDAK MUSTAHIL U ALL DAPAT BENTUK TUBUH YANG MENARIK JIKA MEMBIASAKAN DIRI MELAKUKAN AKTIVITI TERSEBUT.
BERKEBUN.
LUANGKAN MASA UNTUK MEMBERSIHKAN KAWASAN PERSEKITARAN.U ALL BOLEH MENEBAS LALANG,MEMBAKAR SAMPAH,MENCANGKUL TANAH ATAU MENEBANG POKOK LIAR.SELAIN DAPAT MENGEKALKAN LANGSING,DAPAT JUGA HASIL DARI BERBUDI DENGAN TANAH.
NAIK KENDERAAN AWAM.
NAIKLAH KENDERAAN AWAM WALAUPUN U ALL ADE KENDERAAN SENDIRI.INI KERANA DAPAT MEMBAKAR TENAGA DENGAN LEBIH BANYAK MENERUSI PERJALANAN U ALL.KADANG2 U ALL KENE BERLARI,NAIK TANGGA,BERDIRI.INI SEMUA BENTUK SENAMAN RINGAN.
AMALKAN NAIK TURUN TANGGA
CUBALAH NAIK TANGGA SEBAIK-BAIKNYA SEKALI SEHARI.LUPAKAN LIF SEKETIKA.JADIKAN INI 1 AMALAN.MENAIKI TANGGA DAPAT MEMANTAPKAN PEHA DAN BETIS.SELAIN ITU U ALL DAPAT MENGAWAL PERNAFASAN DAN SISTEM TUBUH   AKAN BERJALAN DENGAN LANCAR.

1 comment:

  1. bercinta niat kerana Allah, insyaAllah akan kekal hingga ke jinjang pelamin....

    ReplyDelete