VIP

20 December 2011

TIPS CINTA BERTAHAN LAMA

     CINTA MILIK SEMUA......ERMMMM....TENTU ADE YANG TERSENYUM BILA BACE AYAT TU KAN....OLEH SEBAB CINTA NI MILIK SEMUA,U ALL JUGA PERLU MEMAINKAN PERANAN UNTUK MENJAGA HUBUNGAN CINTA U ALL TERUS BERKEKALAN BERSAMA SI DIA.KADANG KALA U ALL TERPAKSA MENEPIS EGO U ALL SEMATA-MATA UNTUK MENJAGA HATI PASANGAN U ALL.CINTA ITU ADA KALANYA INDAH DAN BAHAGIA,DAN ADA KETIKA CINTA ITU MENGUJI KESABARAN HATI.....SO ALLYNA NAK BAGI TIPS UNTUK PASANGAN2 YANG SEDANG BERCINTA SAKAN UNTUK MEMPERTAHANKAN CINTA SELAMA-LAMANYA.......

1.JANGAN SUKA MERAJUK
ELAKKAN MERAJUK DALAM MASA YANG LAMA.
2.JANGAN MENGHUKUM.
PERGADUHAN,PERTENGKARAN DAN KONFLIK ANTARA PASANGAN MENINGGALKAN KESAN BURUK KEPADA HATI DAN PERASAAN KEDUA-DUA BELAH PIHAK.DALAM KEADAAN BEGITU MASING2 CENDERUNG MAHU MENGHUKUM SATU SAMA LAIN KERANA HENDAK MEMUASKAN HATI YANG SAKIT DENGAN KATA-KATA YANG BERBISA DAN PERBUATAN SALAH PIHAK SI DIA.
3.JANGAN BERDUSTA.
JIKA SI DIA MENUNJUKKAN SIKAP MAHU BERDAMAI DAN KITA SENDIRI MAHU BERDAMAI JUGA,SO JANGAN BERDUSTA.JANGAN PURA2 TARIK MUKA DAN JUAL MAHAL.
4.JANGAN MENCARI SALAH.
KALAU MAHU BERDAMAI,BERHENTIKAN SIKAP SUKA MENCARI SALAH ORANG.MENCARI SALAH TERMASUK PERBUATAN MENCARI KELEMAHAN ATAU KEKURANGAN SI DIA ADALAH SESUATU YANG BESAR RISIKONYA.PALING TERUK SI DIA TERUS MENINGGALKAN U ALL KERANA TIDAK TAHAN PERANGAI U ALL YANG SUKA MENCARI SALAHNYA.
5.BAHASA KASAR.
JAUHI BAHASA KASAR KETIKA BERTENGKAR DAN BERGADUH.INI MENYEBABKAN PERGADUHAN U ALL SEMAKIN BESAR DAN PARAH.
6.MULAKAN BERDAMAI
APABILA SESUATU KONFLIK ITU BERLARUTAN BEBERAPA LAMA KERANA MASING2 EGO DENGAN DIRI SENDIRI,APA SALAHNYA JIKA U ALL MULAKAN PERDAMAIAN.INI MEMBUKTIKAN U ALL BENAR2 CINTA KAN SI DIA.
7.KENAL PASTI PUNCA MASALAH.
SETELAH SEMUANYA REDA DAN DALAM KEADAAN TENANG,CARILAH PUNCA2 YANG MENYEBABKAN PERGADUHAN ITU BERLAKU.DENGAN CARA INI,PENERIMAAN PENDAPAT MASING2 BERJALAN LEBIH LANCAR.....

1 comment:

  1. cinte lepas kawin jerk yg kekal lame,,haha..

    follow sini,, klo sudi,, terjah la blog'makeYOUthink' saya pula.. :)

    ReplyDelete